Home arrow Buurtpreventie

Login

Statistiek

Bezoekers sinds 2008
Totaal unieke bezoekers: 724932
Bezochte pagina's: 4053085
Aantal members: 1883

Gegevens per maand
Bezoekers deze maand: 15989
Pagina's deze maand: 36921

Wie zijn er online?

We hebben 2 gasten online
Welkom op de pagina van de buurtpreventie E-mail

  

 
    Buurtpreventie...je komt ze echt overal tegen.
Wat kunt u op deze pagina verwachten?

Op deze pagina plaatst de buurtpreventie haar informatie en mededelingen met foto 's. Zo kunt u geinformeerd worden over wat er reilt en zeilt in Honselersdijk. Ook kunt u vragen stellen aan de buurtpreventie. Het doel is om communicatie tussen burgers en buurtpreventie te verbeteren. 


   


                                          Vrijwilligers gezocht 

U kunt zich hier vanaf heden ook als vrijwilliger aanmelden voor de buurtpreventie. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  
                                    Logboek gaat alnog van start


Honselersdijk 11 mei - Het heeft even geduurd maar het logboek voor de buurtpreventies gaat in afgeslanke vorm toch door. De gemeente heeft onder bepaalde voorwaarden groen licht gegeven voor buurtpreventie Honselersdijk. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de technische kanten van dit unieke project voor het Westland. Over een aantal maanden zullen de bevindingen verder worden besproken met belanghebbenden.
                          Logboek voor buurtpreventies gaat niet door

Westland 13 maart
- Het logboek op internet voor de buurtpreventies op Westlanders.nu gaat niet door. In overleg met de gemeente over het plan donderdagavond werd door de gemeente wel aangegeven dat het idee op zich een prima initiatief is, maar wel werden een aantal extra voorwaarden gesteld aan dit logboek. Dat bracht extra werk en kosten met zich mee en na de uiteindelijke presentatie eind April  zou de gemeente dan besluiten of het eventueel door mocht gaan.

Zowel over de extra kosten als de goedkeuring was nog zoveel onzekerheid dat de redactie besloten heeft om niet langer door te gaan met het ontwerpen van het logboek. De gestelde eisen waren overigens begrijpelijk, maar de echte commitment bij de gemeente ontbrak. De kans is dan groot dat veel werk voor niets wordt gedaan.
Wel blijven we ons inzetten voor de Westlandse buurtpreventies en hun activiteiten en verslagen en gaan we gewoon verder met ons andere veiligheidsproject voor de burgers. Meer hier


                                          Buurtpreventen kunnen inloggen


Honselersdijk 7 maart - De buurtpreventies van het Westland kunnen vanaf heden zich aanmelden bij www.westlanders.nu om mee te kunnen doen met het logboek wat we in April willen activeren (niet op deze site dus).
Met een eigen wachtwoord en gebruikersnaam kunt u een account aanmaken op de homepagina. Heeft u al een account aangemaakt op westlanders.nu, dan is dat niet meer nodig. Uw account zullen we binnenkort koppelen aan het nieuwe systeem. We zullen u daarvan per e-mail op de hoogte stellen. Overigens, voor alle duidelijkheid ,is dit logboek alleen voor de buurtpreventen bestemd. Meld u dus zo snel mogelijk aan. Als bezoeker kunt u zich ook aanmelden; daar wordt in een later stadium iets apart voor opgezet. Meer info hier
                                                     Opzet logboek begonnen

Honselersdijk 26 februari - De eerste stap naar de verwezenlijking van een regionaal logboek voor de buurtpreventies van het Westland is genomen. Met dit logboek hoopt de initiatiefnemer van het idee, Cor van Elswijk, de onderlinge communicatie tussen buurtpreventen onderling in een dorp en met andere preventieteams in het Westland te verbeteren.
Voor de burgers ljkt dat op zich niet zo 'n verbetering, maar van Elswijk liet weten ook naar mogelijkheden te zoeken om bepaalde informatie die nuttig kan zijn voor de inwoners zelf naar buiten te brengen. Zo wordt er weer een stap gezet naar een veiligere buurt. Als alles meezit kan het systeem over een paar maanden volop draaien. Bevindingen hierover zullen dan later gepubliceerd worden.

                                             Buurtpreventies krijgen eigen logboek   

Honselersdijk 20 januari - De buurtpreventies krijgen in Februari een nieuw middel om de onderlinge communicatie tussen buurtpreventen uit het Westland nog verder te verbeteren; een eigen logboek op internet. Initiatiefnemer Cor van Elswijk, vice voorzitter van de Honselersdijkse buurtpreventie, had al eerder geluiden in den lande gehoord van buurtpreventies die middels een eigen website hun bevindingen met elkaar deelden. Dit idee sprak hem wel aan en in overleg met de redactie van Westlanders.nu bleek dat de mogelijkheden sneller te verwezenlijken waren dan verwacht.

  Bedoeling is dat iedere plaatselijke buurtpreventie met een speciaal inlogsysteem op de eigen pagina (deze dus) naar een logboek kan surfen en zijn of haar bevindingen in een logboek kan plaatsen. Vorige week donderdag opperden al een aantal buurtpreventen uit andere dorpskernen dat ook zij voorstanders zijn voor zo 'n plan.
Aangezien sommige BPers de voorkeur hebben voor een persoonlijk logboek met de eigen dorpskern en anderen liever met alle buurtpreventies van gedachten willen wisselen, wordt dit logboek aangepast aan beide verzoeken.
De buurtpreventies van het Westland tellen momenteel rond de 300 leden. Behalve de buurtpreventies lijkt het van Elswijk ook nuttig om de politie plus de wijkagenten deel te maken van het nieuwe systeem. Een systeem dat volledig naar de wensen van de BPers zal worden uitgevoerd. Verdere details zullen komende weken bekend worden gemaakt. 
                                              Een avondje buurtpreventie

Op zaterdagavond 23.55 togen wij, twee buurtpreventen, naar De Kleyne Reyt om onze vrijwillige dienst voor de buurtpreventie te gaan lopen. Na ons te hebben aangemeld gingen we op stap. Eerst was de avond rustig te noemen en we dachten weer redelijk op tijd naar huis te kunnen gaan.

We hoorden van de politie dat er een feest was in de Sosefhal te Honselersdijk. Daar zijn we een kijkje gaan nemen rond de tijd dat het feest afgelopen was, maar de uitloop verliep rustig

Nadat we een wildplasser hadden gezien en aangesproken op zijn gedrag (de man was dronken), zagen we 2 parapluutjes boven het water aan de Valkehorst. We zijn daar polshoogte gaan nemen omdat we dachten dat er mensen op een steiger zaten. Op de plaats aangekomen zagen we een platbodem liggen met daarin ca. 9 mensen aan boord. In de boot zagen we 2 afgebroken palen liggen met daaraan verschillende verkeersborden. Op onze vraag waar de borden vandaan kwamen kwam geen duidelijk antwoord. Men wees elkaar als dader aan. Omdat het geen zuivere koffie was hebben we de politie gebeld.

In de tussentijd voer de boot weg richting de Middelbroekweg. Een politiewagen reed naar de Middelbroekweg om de boot op te vangen en te sommeren de boot aan te leggen. Inmiddels waren ook wij daar aangekomen om de politie te assisteren. De opvarenden werden door de agenten gesommeerd te stoppen, hieraan gaven ze echter geen gehoor. Inmiddels arriveerde er een tweede politieauto. Eén van de agenten waagde zijn leven door van de kant op de varende boot te springen.
Hij kwam ongelukkig terecht en daarnaast werd hij door enkele opvarenden aangevallen. Hij wist zich gelukkig goed te herstellen en had één van de opvarenden in een halsklem. Door agenten vanaf de kant werd er geroepen om van de collega af te blijven en aan de kant te komen. Daarbij werd vanaf de kant een wapen paraat gehouden. Gelukkig werd er eindelijk gehoor gegeven aan het verzoek om de boot aan te leggen. Er gingen meerdere agenten aan boord om de zaak rustig te krijgen en om duidelijk te krijgen wie de eigenaar van de boot was. Dit gaf onrust op de boot en omdat men niet duidelijk antwoordde werden alle 9 personen ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het bureau. Enkele van hen waren geboeid omdat zij zich verzetten (drankje teveel op). Daar werden ze vastgezet voor de rest van de nacht en ze zouden de volgende ochtend worden verhoord cq. vrij gelaten worden.


Om 03.30 vonden wij het tijd worden om naar huis te gaan na deze enerverende nacht. Tijdens onze afmelding kregen we de vraag om naar het bureau te komen om daar een proces verbaal op te laten maken. Hier hebben we natuurlijk gehoor aan gegeven omdat duidelijk mag zijn dat er niet zomaar straatmeubilair vernield en ontvreemd mag worden. Helaas was dat straatmeubilair niet meer op de boot gevonden, dit is onderweg waarschijnlijk in het water gegooid om zich te kunnen ontdoen van belastend materiaal.
Rond 04.45 konden we eindelijk huiswaarts en van onze welverdiende rust gaan genieten.

Twee buurtpreventen
                      Jaarvergadering Buurtpreventieteam Honselersdijk

    Het nieuwe bestuur (tekst Johan den Engelsman)

Honselersdijk 10 November
- Donderdagavond, 6 november 2008, hield de Honselersdijkse buurtpreventie haar ledenvergadering in café De Rembrandt.
Daar was het voltallige bestuur en ca. 30 buurtpreventen.
Deze avond was er een bestuurswisseling. De oud-voorzitter, André Zwinkels, nam na heel wat jaren afscheid om het wat rustiger aan te doen.
Als nieuwe voorzitter werd Richard Borsje gekozen. Met groot applaus lieten de aanwezigen horen dat ze het met zijn benoeming eens waren.
Ook de secretaris, Ed Verbraeken nam afscheid. In zijn plaats werd Natasja van Zanten met applaus gekozen. Zij liep ongeveer het laatste half jaar al mee om de fijne kneepjes van het vak (roosteren) te leren.
Verder werd het interessant gemaakt om te komen: er was een spreker van Leefbaar Westland die een presentatie hield over wat er voor inbraken in woningen/garages/auto’s, overlast van jeugd, etc. er allemaal voorkomt in onze wijken.
Lex Dam, onze wijkagent, gaf op voorgaande onderwerpen de grafieken en gaf daarbij uitleg.
Na het officiële gedeelte was er volop gelegenheid om met elkaar bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

                                            Grote buurtpreventiefeest eindelijk op film


Honselersdijk 18 Oktober - Het Westlandse buurtpreventiefeest is op film te bezien. Een impressie van de maaltijd, de speech van Hans van den Ende over de opstart van de preventie, de uitreiking van de Mobiele telefoons aan de buurtpreventies en natuurlijk een korte samenvatting van het optreden van Lee Towers. Zet die speakers dus wat harder aan voor de sfeer.
Aangezien deze laatste een verrassing was en niemand er verder rekening mee had gehouden, hebben wij zonder statief het geheel vast moeten leggen op camera. Daardoor is de film korter gebleven dan gewenst en de film wiebelt wat meer. Nochtans staat er ruim 27 minuten te bewonderen op westlandmovies.nl


                                 Eerste grote feest voor buurtpreventies

Honselersdijk 17 Oktober - Donderdagavond was het druk in de Leuningjes in Poeldijk, want daar werden voor de eerste keer alle buurtpreventies uit het Westland in het zonnetje gezet. De Rabobank die de initiatiefnemer was voor dit feest, wilde op deze wijze alle vrijwilligers bedanken voor hun jarenlange inzet om de veiligheid in de dorpskernen te vergroten. Al met al waren 500 man, inclusief aanhang, op het feest afgekomen. Het feest begon om 18.00 en rond 19.00 werden de twee buffetten opgediend. Daarna was er tijd voor gezellig bijkletsen onder de muzikale begeleiding van Kees Toets en zangeres.
Rond 20.30 was het tijd voor de speeches. Allereerst mocht de Godfather van de buurtpreventies, Hans van den Ende aan het woord komen. Hij is degene geweest die in 1995 als eerste Buurtpreventie Maasdijk heeft opgezet. Hij nam in vogelvlucht de oprichting en praktische toepassing van deze vrijwilligersorganisatie door. Daarna was burgemeester van der Tak aan de beurt en vervolgens vertrekkend korpschef Cor Visser. 

                                                    De grote verrassing

Er zou echter nog een belangrijke artiest komen optreden als verrassing aan het einde van de avond die rond 22.00 zou zijn afgelopen. Wij werden op tijd getipt om nog even te blijven voor........Lee Towers. Die wist met zijn zang en grappen tussendoor het publiek aardig te bespelen. Meerdere genodigden waren aan het einde van de avond van mening dat dit soort feesten voor de buurtpreventies, zeker één keer per jaar herhaald zou moeten worden om de saamhorigheid te vergroten.
Foto 's staan al in het grote Fotoboek van de avond, (Gratis na te bestellen) en film staat zaterdag op de site.

                                Buurtpreventie achterhaalt vandaal

Honselersdijk 31 Augustus – Leden van de buurtpreventie zagen zondagochtend 31 augustus kort na middernacht dat een 17-jarige jongen uit Wateringen een klap tegen een autospiegel gaf bij een geparkeerde auto op de Dijkweg. Zij waarschuwden direct de politie. Die constateerden dat de spiegel niet beschadigd was. De jongen kreeg een proces-verbaal wegens baldadigheid.  
                                      Succesvol feest van buurtpreventie

Honselersdijk 1 Juni
- De buurtpreventie heeft haar 10 jarige bestaan zaterdag 31 Mei  op uitbundige wijze gevierd. 's Middags was er een ontvangst voor de preventen plus aanhang op het Naaldwijkse politiebureau en hield Sjaak van der Tak onze burgervader een speech waarin het nut van onze BP geroemd werd. Daarna ging de stoet richting de paardenmanege van politie Haaglanden bij Madestein, waar voor de kinderen wat georganiseerd was. 's Avonds werd het feest afgesloten met een borrel en warm en koud buffet in de feestzaal op de 1e verdieping van café de Rembrand. Een entertainer kwam in clownskostuum de BP ers na het eten verder vermaken. Van het eten hebben wij al wat foto 's gemaakt, de rest staat erachte van partyfotograaf Johan den Engelsman die zelf ruim 180 foto s heeft gemaakt. 

 
                                                        Laatste nieuwtjes

De nieuwe ledenactie die 14 Mei in een huis aan huis werd gehouden heeft 7 nieuwe buurtpreventen opgeleverd zo wist vertrekkend voorzitter André Zwinkels zaterdagavond mee te delen. de nieuwe voorzitter, Richard Borsjé zal het stokje binnenkort van hem gaan overnemen.
                                
                                                  De nieuwe voorzitter

Ook de Rabobank heeft wat sponsoractiviteiten voor de BPers opgezet. Zo krijgen ze 2 telefoons plus gratis bellen erbij, wordt er een DVD gemaakt ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan, en zal aan het eind van het jaar voor alle buurtpreventies van het westland een groot feest worden georganiseerd, zo wist vice voorzitter Cor van Elswijk te melden.


                               Buurtpreventie bestaat in Mei alweer 10 jaar

      

Honselersdijk 26 April - Woensdag de 23e hebben we een interview gehouden aan huis van de vice voorzitter van de buurtpreventie, Cor van Elswijk. Zijn twee dochters Natasja en Patricia, Paul de Zeeuw en voorzitter André Zwinkels waren ook bij de gelegenheid aanwezig. Vanwege het 10 jarige bestaan blikten we terug op wat er allemaal gebeurd is in de tussentijd, hoe dit fiet gevierd gaat worden en de komende actie voor de werving van nieuwe leden, begin volgende maand. Er werden uiteraard nog meer dingen verteld en besproken. Cameraman Danny Botman heeft een 20 minuten durende film in elkaar gezet. Meer te bekijken op westlandmovies.nl


                                Meer cameratoezicht in de Schepenbuurt

Honselersdijk 16 Februari - Binnenkort gaat Honselersdijkers.nl beginnen met het proefdraaien met draadloze bewakingscamera 's met nachtkijkers in de Schepenbuurt. Laatste updates op  kijk op de wijk


                                    Opnieuw succes buurtpreventie

Dinsdag 22 Januari -
De buurtpreventie heeft opnieuw haar nut bewezen. Vrijdagavond 18 Januari merkten twee buurtpreventen die hun ronde deden, iets vreemds op bij de Kom In achter de kerk.  Een paar dieven waren binnen bezig met een zaklamp aan het rondneuzen. De twee gingen er direct op af, waarschuwden de politie, en hielden de inbrekers aan. Zodra de politie ter plekke was werden ze overgeleverd en naar het bureau gebracht.  

                                        Feest in Honselersdijk

Dinsdag 15 Januari - Dit jaar bestaat de buurtpreventie Honselersdijk 10 jaar,,,en dat gaat feestelijk worden gevierd. De prikdatum is zaterdag 31 Mei en momenteel is men volop aan het overleggen hoe die dag ingevuld zal gaan worden. Wanneer alles duidelijk is zullen we hier meer mededelingen op doen en zal Cor van Elswijk middels een promotievideo meer bekendmaken.

                                      Huldiging buurtpreventies


Burgemeester J. van der Tak van Westland heeft op dinsdag 15 januari 2008 om 18.30 uur een taart overhandigd aan de Buurtpreventie Westland. De Buurtpreventie heeft in november jl. de Veiligheidsprijs Haaglanden ontvangen en de burgemeester wil met deze taart de deelnemers feliciteren. Deze prijs is in het leven geroepen door de Kamer van Koophandel Haaglanden geroepen om bekendheid te geven aan projecten die criminaliteit tegengaan en de veiligheid in de samenleving bevorderen.

De overhandiging vond plaats in het gemeentekantoor in 's-Gravenzande.

    
              Hallo inwoners van honselersdijk

Zijn er problemen in de buurt of je wil wat weten, bel dan het nummer van de buurtpreventie. We zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar.

Het telefoonnummer van de
Honselersdijkse buurtpreventie is  06- 223 38 000

Ons E-MAIL ADRES   Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken


Cor van Elswijk


                               Buurtpreventieteams in het zonnetje

Maandag 24 September - Aan Bureau Westland zijn vrijdagavond de leden van de vijf buurtpreventieteams in het zonnetje gezet. In de dorpskernen Naaldwijk, Honselersdijk, Monster, Maasdijk en Kwintsheul werken bewoners uit genoemde kernen actief met de politie samen om de veiligheid in de dorpskernen te vergroten. De vrijwilligers van de vijf dorpskernen surveilleren in groepjes door de straten en vormen een oog en oor functie voor de politie van het Westland. Indien zij verdacht gedrag of anderszins signaleren leggen zij contact met de collega's van Bureau Westland. Tot op heden heeft dat al in enkele gevallen tot succes geleid en kon de politie een aantal verdachten aanhouden.  
Inmiddels bevat het project 250 gemotiveerde vrijwilligers. In ook het afgelopen weekeinde konden dankzij buurtpreventie weer vijf aanhoudingen worden verricht. Aanhoudingen waarbij leden van het preventieteam zeer proportioneel te werk gingen en nimmer deze balans lieten verstoren.


                                          Man met vuurwapen

Honselersdijk 9 September  – Een lid van de buurtpreventie zag zondagochtend 9 september om 02.20 uur op de Dijkstraat een man een autospiegel vernielen. Ook zag de buurtprevent dat deze man een vuurwapen bij zich had. Toen de politie ter plaatse kwam, wees de buurtprevent de bewuste man aan. De agenten hielden de man, een 52-jarige man uit Honselersdijk aan en in zijn broekzak troffen ze een vuurwapen, mogelijk alarmpistool aan.


                                  De geschiedenis van de buurtpreventie


Na een aantal jaren van veel overlast in Honselersdijk door kleine criminaliteit, werd de roep om een buurtpreventie steeds groter. Op 19 Mei 1998 werden in het Rehoboth gebouw de officiële papieren getekend voor een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en buurtpreventie.  Toenmalig burgemeester Elsinga tekent de overeenkomst waarmee de buurtpreventie een feit werd.
 Van links naar rechts. Ted Verbraeken, twee commissarissen van de politie, Burgemeester Elsinga, André Zwinkels en Cor van Elswijk   En dit waren de buurtpreventen van het eerste uur op 19 Mei 1998 met burgemeester en politie.

Het bestuur van de buurtpreventie bestaat uit op dit moment uit :

Voorzitter               André Zwinkels
Penningmeester   Cor van Elswijk
Secretaris  Ted Verbraeken
Materiaal Nico 't Hoen
Activiteiten  Bep Bruinen
Feestactiviteiten Stien Mulder
En dit was het Buurtpreventieplan waar onze dorpsgenoten mee aan de slag gingen.                                                                       


Weet u als (ex) buurtprevent nog een leuke gebeurtenis die u heeft meegemaakt, stop het in de ideeënbus en wij plaatsen het hier.


       
Laatst geupdate op ( Tuesday 08 November 2011 )
 
 
   
 
© 2019 HONSELERSDIJKERS.NL... De informatie en preventie website voor de Honselersdijker
Deze website is u aangeboden door Frank Bokhorst.