Home

Login

Statistiek

Bezoekers sinds 2008
Totaal unieke bezoekers: 690135
Bezochte pagina's: 3743392
Aantal members: 702

Gegevens per maand
Bezoekers deze maand: 2836
Pagina's deze maand: 18671

Wie zijn er online?

RSS

Ledenvergadering buurtpreventie goed bezocht E-mail
Geschreven door harry schonewille   
Sunday 23 March 2008
Honselersdijk 06/02/2010 – Vrijdagavond was er weer een ledenvergadering georganiseerd door het bestuur van Buurtpreventie Honselersdijk in het bovenzaaltje van café de Rembrand. De opkomst was hoog; ruim 25 man van de 60-70 koppige leden waren aanwezig. Buurtpreventie Honselersdijk is daarmee op dit moment de afdeling met de meeste leden van regio Westland.

Richard Borsje bedankte alle leden voor hun bijdrage en keek even terug op zijn 1,5 durende voorzitterschap. Er werd verder stilgestaan bij het 10 jarig bestaan van de buurtpreventie wat vorig jaar gevierd is met alle leden plus aanhang.
Het bestuur is door de leden unaniem herkozen voor een volgende termijn. Nico Thoen heeft wel aangegeven zijn functie nog slechts een jaar te willen vervullen.

De boekhouding is op orde, hoewel het 10 jarig jubileum het krappe budget aardig onder druk heeft gezet vorig jaar. Omdat de financiële verdeling voor de buurtpreventies in de toekomst per lid gaat en niet meer per dorpskern, zal Honselersdijk iets meer geld toebedeeld krijgen. Met deze beleidswijziging zullen de gelden eerlijker verdeeld worden. Bij de gemeenteraad wordt momenteel nog een voorstel behandeld wat meer middelen vrijmaakt voor verbetering van de buurtpreventies en de veiligheid in de toekomst.

Er werd stilgestaan bij de bewoners van de Hunselaer en de overlast die er tot voor kort geweest is. In het verleden was het volledig (in)gericht op bejaarden. De laatste tijd zijn de woningen door Woningbouwvereniging Vestia ook aan anderen verhuurd en gaat het meer een gemengde club van allerlei mensen worden. Platform Honselersdijk kijkt met gemengde gevoelens naar de ontwikkeling hierin.(meer hierover later red.)Tijdens de pauze kwamen opeens vier scheldende jongeren de zaal binnenstuiven in een poging de buurtpreventie te provoceren, waar als reactie een lachsalvo van de aanwezige dames en heren op volgde. De in scene gezette situatie had te maken met een cursus weerbaarheid voor buurtpreventen waar men zich voor kan opgeven en waar door een aantal leden gehoor aan werd gegeven.

Wijkagent Lex Dam stond nog stil bij de jaarwisseling en kon Honselersdijk een 8 geven. Enige puntje van kritiek was de oude troep die elk jaar weer door volwassenen verbrand wordt in de Tjalk.

De horeca in Naaldwijk gaat in de toekomst pas om 4 uur de deuren sluiten. Gaat dat automatisch betekenen dat de bp-ers nog later op moeten blijven? Die vraag bleef onbeantwoord, omdat die mogelijkheid bij de beslissing die genomen werd door de gemeente niet was overwogen. Wel is opgemerkt dat jongeren door de latere openingstijden meer gespreid naar huis gaan, wat als voordeel wordt gezien bij de politie.

De beheerder van Westlanders.nu kreeg nog een aantal minuten de tijd om het voordeel van het digitale logboek op internet, aan te prijzen bij de leden die er nog geen gebruik van maken. Alle leden kregen ook nog een promotievideo mee die speciaal gemaakt is voor het werven van nieuwe leden. (binnenkort ook te zien op internet alhier)

Daarna was het nog tijd voor een hapje en drankje en ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis. Meer foto s van de avond hier.
Geef een reactie op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties geven.
Log in of registreer.

Laatst geupdate op ( Monday 29 July 2013 )
 
< Vorige
 
   
 
© 2018 HONSELERSDIJKERS.NL... De informatie en preventie website voor de Honselersdijker
Deze website is u aangeboden door Frank Bokhorst.